Brætnyt - 3. oktober 2018

Brætnyt - 3. oktober 2018

Brætnyt udkommer hver anden onsdag, og holder dig opdateret om brætspil, rollespil og strategiske computerspil.

welcome to.png

I dag starter vi med at byde velkommen til Europa til Welcome to… , der er nyt og velmodtaget roll-and-write spil, hvor spillerne konkurrerer om at bygge/tegne det bedste efterkrigs villakvarter. Roll-and-write er spil, hvor man slår terninger (eller vender kort), og så tegner spillerene resultaterne ind på deres spilplader, og det er det nye sort i brætspil i år.

detective_box_cover_lores.jpg

Hvis det lyder for kedeligt med villakvarterer, så er det måske Detective: A Modern Crime Boardgame som du er på udkig efter. I Detective er spillerne politifolk, der skal opklare forskellige sager. Det er spil med meget tekst, og hver af de fem sager er en unik fortælling, som man kun kan spille en gang. Det ser ud til at minde en del om et af vores yndlingsspil, Sherlock Holmes: Consulting Dectective, men med en database på internettet!

Brass.jpg

Hvis det lyder for nymoderne, så er det måske Brass: Birmingham, som du leder efter. Brass er et klassisk økonomisk brætspil om den industrielle revolution, der for nyligt udkom i en opdateret udgave kaldet Brass: Lancashire, og Brass: Birmingham er efterfølgeren til det klassiske design.

triplanatary.jpg

Et andet brætspil der er kommet i en ny udgave er Triplanetary fra Steve Jackson Games, der har fået en tredje udgave kun 37 år efter, at anden udgave udkom. Det handler om rumskibe, og man skal tegne vektorer på en to-dimensional spilplade… det er vist et spil for nørder. 

DTP.jpg

Hvis raketvidenskab ikke er din kop te, så er Restoration Games’ Dinosaur Tea Party måske noget for dig. Denne opdaterede udgave af et klassisk deduktion spil har tilføjet dinosaur og en stil og præsentation, der er så fantastisk, at jeg allerede har bestilt dette lille spil.

Normalt skriver jeg ikke om spil på Kickstarter, men spillet #POTUS er simpelt hen et for skørt og skævt projekt til, at jeg kan gå uden om det. Det er designet af nogle seriøse krigsspilsdesignere og handler om at være den dominerende faktion i Det Hvide Hus, men det foregår under Trump hvor scorings kortene er Trump tweets, og er et sjældent eksemplet på politisk satire i brætspilsform. Så må man bare håbe, at det når at udkomme, mens det stadigvæk er aktuelt.

Minute rpg.png

Og når vi nu er ved Kickstarter, så ser det dansk designede Minute RPG ret interessant ud. Det er et lille rollespil bestående af 55 plastikkort, der kan tages med i lommen på vandreturen (eller ned på den nærmeste bar) og findes frem til et hurtigt lille spil bord rollespil siddende på en træstamme (eller ved stambordet). Det er allerede fundet, og de forventer at kunne levere til december.

hands in the sea.jpg

Deck-building krigsspillet Hands in the Sea er nu udkommet i second edition. Det er en udvikling af deck-building systemet fra det anerkendte A Few Acres of Snow, og det skildre den Første Puniske Krig som en grundlæggende økonomisk konflikt. Henrik har fået spillet det et par gange, og I kan forvente en krigskælder episode om det på et tidspunkt.


På computerspils fronten er Magic: The Gathering - Arena nu i åben beta, så nu har alle vi andre også mulighed for at finde ud af om det er så fantastisk som de udvalgte har fortalt os… så vi ses om.. øh… aldrig?… et par uger?… næste torsdag?

N.B.

For at promovere computerspillet Sunless Sky har Failbetter udgivet det lille gratis rollespil Skyfarer, inspireret af bl.a. Lady Balckbird, der også er et gratis lille rollespil. Det ser ganske fint ud og Fallen London universet er fantastisk.

Krigskælderen - Great Battles of Alexander

Krigskælderen - Great Battles of Alexander

Om de store spil

Om de store spil