Brætnyt - 23. januar 2019

Brætnyt - 23. januar 2019

Brætnyt udkommer hver anden onsdag, og holder dig opdateret om de nye udgivelser indenfor brætspil, rollespil og strategiske computerspil, som vi finder interessante.

Velkommen til et nyt år med Brætnyt om nye brætspil! Eller i hvert fald nye udvidelser eller nye udgaver…

new-frontiers_1024x1024.jpg

Vi starter med et nyt spil, nemlig New Frontiers. Som så ikke er helt så nyt alligevel, da er en genfortolkning af det det ny-klassiske tableau-building kortspil Race For The Galaxy. Det nye er at New Frontiers er et brætspil, altså sådan forstået, at man spiller med et form for bræt og brikker i stedet for kort. Jeg var forelsket i Race for the Galaxy, og det er et af mine mest spillede spil, så jeg er lidt spændt på om Rio Grande Games og Tom Lehman med New Frontiers kan vække varme følelse i mig, og give mig lyst til at bygge nye små imperier i rummet.

beta-colony_1024x1024.jpg

Hvis du synes at rum-imperier er lidt for grandieøst, men er glad for sci-fi temaet, så har Rio Grande Games et andet bud på hvad du skal spille, nemlig Beta colony. Det handler om at samarbejde(?) om at bygge en koloni, samtidigt med at man konkurrerer om at blive valgt til koloniens leder. Mekaniske er det et “rolldell" spil… efter lidt opslag på nettet, så fandt jeg ud af det betyder, at det involvere terninger og et hjul som man rykker rundt i.

dice-hospital_1024x1024.jpg

Når ny vi er ved terninger, så er Dice Hospital også udkommet. Et spil med masser af terninger, men knap så mange tenringerul. Det handler om at opbygge og drive et hospital, hvor dine patienter er terninger. Mekanisk er det vist mest er et worker placement spil, og temaet og stilen giver mig en vibe af Theme Hospital, så det er et spil som jeg vil holde på min radar

heroes of dominaria.jpg

Det sidste nye spil som vi skal forbi er Heroes of Dominaria, eller som det hedder i den fulde titel: Magic: The Gathering – Heroes of Dominaria Board Game. Det handler om at være helte og gå rundt og besejre monstre og opbygge små samfund. Det ser ikke specielt godt ud, men jeg synes at det er meget interessant, at der et brætspil, der sælger sig på, at det forgår i Magic: The Gatherings univers.

neanderthal_1024x1024.jpg

De næste to spil vi skal forbi er ikke rigtigt nye, men er nye udgaver af gamle spil. Neanderthal 2e og Greenland 3e er begge spil designet af Phil Eklund, og er ganske komplekse worker-placement spil, der kommer i ganske små bokse. Vi har ikke spillet de tidligere udgaver af nogle af spillene, men Henrik er ret glad for nogle af Eklunds andre designs, så vi får måske kigget næremere på om vi kan få samfund til at overleve i før-historisk tid eller på Grønland i middelalderen.

flamme-rouge-meteo-web-preview.jpg

Så er det ikke flere nye spil i denne omgang, men vi skal også lige forbi nogle udvidelser. Cykel-spillet Flamme Rouge har fået endnu en udvidelse, Flamme Rouge: Meteo. Den tilføjer vejr. Vi er alle ret glade for Flamme Rouge, men synes at basis-spillet er lidt for simpelt, og Henrik anbefaler, at man spiller med udvidelserne, så det glæder jeg mig til at få prøvet.

rails-to-the-north_1024x1024.jpg

Der er også kommet en udvidelse til et spil som Jonas er ret glad for, og som vi andre også skal have spillet på et tidspunkt, nemlig Great Western Trail. Rails to the North tilføjer en jernbane, der går nordpå, til et spil om at drive kvæg fra øst mod vest og bygge små stationer undervejs, og så ligner coveret en udgave af Ticket to Ride ;)

Det var næsten alt for denne gang, men jeg kan ikke helt afslutte Brætnyt uden at fortælle at 2018’s bedste brætspil nu er tilgængeligt igen, endda med udvidelsen. Så vist du ikke har spillet Root endnu, så er nu et godt tidspunkt :p

Nå ja… og så er det kommet et nyt sæt til Magic, så mine to medspillere kan næsten ikke snakke om andet end at drafte og spille Ravnica Allegiance. Hvis du er nysgerrig på hvad det der Magic er for noget, så skrev Jonas en artikel om det sidst der var et nyt sæt ude, og vi har lavet en podcast om den nye digitale udgave.

Tak for i dag, og med varme ønske om gode brætspil i 2019 :)

Podcast - Die Quacksalber von Quedlinburg

Podcast - Die Quacksalber von Quedlinburg

Ganz Schön Clever - Det er ligesom Yatzy, bare sjovt

Ganz Schön Clever - Det er ligesom Yatzy, bare sjovt