Brætnyt - 5. september 2018

Brætnyt - 5. september 2018

Brætnyt udkommer hver anden onsdag, og holder dig opdateret om brætspil, rollespil og strategiske computerspil. 

The river.png

På brætspilsfronten starter vi med at Days of Wonder har annonceret deres næste spil, The River. Det er et worker placement spil, hvor hver spiller skal bygge bygninger langs sin egen lille flod. Days of Wonders udgiver kun ganske få spil, og de har udgivet flere bestsellere, bl.a. Ticket to Ride og Small World, så vi skal nok holde øje med The River når det kommer ud engang til oktober.      

forbiddenskyproductshotwhite-web.jpg

Der er et nyt spil ude fra den kendte co-op spil designer Matt Leacock. Spillet hedder Forbidden Sky - Height of Danger  og er efterfølgeren til Forbidden Island og Forbidden Desert; denne gang med et endnu vildere steampunk tema og et rigtigt elektrisk kredsløb som man skal samle. Hvis du leder efter et simpelt co-op spil, så er det nok et spil, der er et nærmere eftersyn værd.     

Det er også nyt i den tungere ende af brætspil. Det populære Scythe har fået sin tredje og sidste udvidelse. Den hedder The Rise of Fenris og tilføjer et kampagne mode, og en række små modulære udvidelser, så det skulle give følelsen af et spille et legacy spil, hvor reglerne ændrer og udvider sig, bare uden klistermærker og andre permanente ændringer til spillet. Selvom jeg aldrig har spillet Scythe, så synes jeg, at det ser ganske interessant ud, og jeg drømmer lidt om at spille den kampagne engang.         

Jakobs lidt for store samling af X-Wing figuer

Jakobs lidt for store samling af X-Wing figuer

Der er også nyt på figurspils fronten. Det populære Star Wars dogfighter spil X-Wing fra Fantasy Flight Games får sin anden udgave her i september. På trods af at både Jonas og jeg har en del X-Wing figurer, så har vi ikke fået spillet det meget, men det kan være, at vi skal prøve at spille med de nye regler engang i den nærmeste fremtid.

Et anden figurspil, der er på trapperne er det kickstartede Song of Ice and Fire figurspil, der har haft Eric M. Lang som en af spildesignerne. Det ser fint og lidt innovativ ud, og jeg kommer nok aldrig til at spille det.     

GameMasterGuide-1.jpg

Der er flere store nyheder på rollespilsfronten. For det første har klassikeren Vampire: The Masquerade fået sin femte udgave

For det andet er det svenske fantasy rollespil Trudvang udkommet på engelsk. Det er ikke et rollespil som jeg har stiftet bekendskab med; det ser ud til at være i stil med Dungeon and Dragons, men med en verden kraftigt inspireret af nordisk mytologi, og med en særlig æstetik og stemning. 

Desuden er brætspil/rollespils hybriden Thornwatch nu udkommet. Det er rollespil med en spilleder, men samtidigt et brætspil, hvor hver spiller har et deck, der repræsenterer den heroiske skovånd, som han spiller. Det ser weird og interessant ud, og er vist især for folk, der ikke spiller så meget rollespil. 

en-two-point-hospital_1.jpg

Dagens sidste nyhed er fra computerspilsfronten. Kult-klassikeren Theme Hospital har fået en efterfølger; uden brand navnet, men med nogle af de samme spildesignerne bag. Så nu har vi alle mulighed for at bestyre et moderne hospital og kurere nye mystiske og wacky sygdomme i Two Point Hospital.    

 

Krigskælderen - Maria

Krigskælderen - Maria

Om brætspil om kontrol og konflikt

Om brætspil om kontrol og konflikt