Brætnyt - 17. oktober 2018

Brætnyt - 17. oktober 2018

Brætnyt udkommer hver anden onsdag, og holder dig opdateret om brætspil, rollespil og strategiske computerspil.

heaven-ale.jpg

Vi starter i den lidt tungere ende med Heaven and Ale, der var nomineret til årets Kennerspiel des Jahres. Det er et tile placement spil om munke der brygger øl, og er et glimrende eksempel på tysk brætspilsdesign. Vi kommer sandsynligvis til snakke eller skrive om det, når vi engang har fået det spillet.

Between-2-Castles-Box-image-768x698.png

Når nu vi er ved tile placement, så er Between Two Castles of Mad King Ludwig også værd at bemærke. Spillet er en vidreudvikling af Castles of Mad King Ludwig, der er et auction / tile placement spil, hvor spillerne konkurerer om at bygge det bedste slot. Det nye er, at man skal bygge på to slotte; et i samarbejde med spilleren ti venstre og et i samarbejde med spilleren til højre, og så får man points for det dårligste af sine slotte.

box_coc.png

Hvis du er til noget mere moderne end klostre og mystiske borge, så er Chronicles of Crime måske hvad du leder efter. Det er i hvert fald et spil, der handler om at løse moderne krimigåder, og det involvere både QR-koder og mulighed for VR-briller. Så ser Detectives database teknologi ikke så avanceret ud længere.

marvel_cn_bt-web_0.jpg

I den lettere ende af brætspil, så er der kommet to nye udgaver af prisvindende Codenames. I Codenames Marvel og Codenames Disney, er de normale kodeord skiftet ud med ord og billeder fra henholdvis Marvel universet og fra andre Disney universer.

Warhammer-Underworlds-Nightvault.jpg

Vi skal også lige en tur forbi figurspil; sådan cirka i hvert fald. Games Workshop har fundet ud af, at folk er vilde med brætspil med plastik figurer, og Warhammer Underworld: Nightvault er det nyeste spil fra deres side. Hver spiller stiller med sit eget lille warband, og så skal man slås på et kort med en masse sekskanter. Det skulle kunne spilles på en halv time, og jeg kan godt lokkes med ;)

På rollespilsfronten er der nyt fra FFG. Legends of the Five Rings RPG er et nyt rollespils system, der handler om at være eventyrer i en fantasy udgave af Østasien, og det er ude nu. Det bruger særlige terningerne, og har et vist fokus på karakterernes indre konflikter.

gns04_box_left.png

Den anden nyhed fra FFG er, at de har annonceret en ny setting til deres rollespilsystem Genesys. Android RPG er sat i samme cyberpunk univers som som vores elskede Netrunner. Jeg har aldrig set Jonas været så begejstret for et system-rollespil før, så forvent at det er noget, som vi kommer til at skrive eller snakke om, når det engang er kommet ud.

Pax Britannica

Pax Britannica

Om tilgange til at analysere og kritisere spil

Om tilgange til at analysere og kritisere spil