Brætnyt -  22. August 2018

Brætnyt - 22. August 2018

Brætnyt udkommer hver anden onsdag, og holder dig opdateret om brætspil, rollespil og strategiske computerspil.

August har indtil videre været rigtig spændende i forhold til brætspilsnyheder.  Der har været Gen Con, så det vrimler med nyheder, men vi tager kun et kig på nogle af de mest interessante. 

kf01_unique_game_logo.png

Første store nyhed er, at Fantasy Flight Games har annonceret et nyt koncept som de kalder ”Unique Game”. Det er en ny tilgang til brætspil, hvor hver enkel boks i genren bliver forskellig i forhold til hinanden. De har indtil videre annonceret to spil i denne genre.

kf01_anc_spread.png

Det første spil er et 1-mod-1 kortspil ved navn KeyForge, designet af Richard Garfield, også kendt som manden bag Magic the Gathering. Det, der gør KeyForge til et unikt spil er, at hvert deck af kort man køber i spillet er unikt. Det betyder altså, at når man køber et deck af kort, ved man aldrig, hvad man får, og man kan ikke ændre på decket man har købt. Om det betyder, at man skal smide mange penge efter spillet, for at være heldig nok til at få et godt deck, eller om deckene er rimelig balancerede, må tiden vise. Men som en spiller, der for nyligt er vendt tilbage til at spille Magic, og som stor fan af Richard Garfield, må jeg indrømme, at jeg glæder mig til at se, hvordan spillet ender med at tage sig ud.

dsc01_box_left.png

Det andet unikke spil som Fantasy Flight Games har annonceret hedder Discover: Lands Unknown. Vi har endnu ikke meget information om spillet, men vi ved, at det er et spil, der handler om at udforske. Her virker det som en sjov ide at bruge konceptet med det unikke spil, så hver person, der køber dette spil, får deres personlige områder at udforske. Men igen, vi må vente i spænding på, hvordan det munder ud.

 

pic4275873.png

Nu hvor vi er i gang med at snakke om lidt mærkelige koncepter i brætspil, så er der nyt på legacy fronten. Det er den type spil, der udvikler sig mens man spiller dem, og hvor de udvikler sig forskelligt alt efter, hvordan du spiller dem, og som virkelig blev kendt med Pandemic Legacy. Vi har fået løftet sløret for hvilket brætspil der står til at få en Legacy makeover af selveste Mr. Legacy: Rob Daviau. Det er det lille  og meget hyggelige kortspil Machi Koro. Hvis du ikke er bekendt med Machi Koro, så er det et spil hvor man skiftes til at slå med terninger. Man får nogle penge alt efter, hvad man slår, og så bruger man pengene til at købe flere bygninger, som så giver flere penge. Det er et af de mest simple spil, jeg ejer, og jeg blev derfor meget overrasket over, at der skal komme en legacy version af det. Spillet er først sat til at udkomme i 2019, men det bliver spændende at se, hvad de gør med det.

gloom.jpg

Dagens sidste nyhed er, at dungeon crawler brætspillet Gloomhaven, der er verdens bedste brætspil ifølge Board Game Geek, får en PC udgivelse i 2019. Så hvis du har været interesseret, men ikke lige har haft de mere end 1.000 kr., som Gloomhaven koster fysisk, eller du (ligesom jeg) ikke har plads til spillet, så har du nu noget af se frem til.

Om genrer i brætspil

Om genrer i brætspil

Om Når vi snakker om spil

Om Når vi snakker om spil