Brætnyt - 31. oktober 2018

Brætnyt - 31. oktober 2018

Brætnyt udkommer hver anden onsdag, og holder dig opdateret om brætspil, rollespil og strategiske computerspil.

spiel-essen-logo_341.png

Jonas: Vi starter i vores kære naboland Tyskland, mere specifikt i Essen. I weekenden blev der afholdt verdens største legetøjs- og spilmesse ved navn Spiel. Med omkring 180.000 deltagere hen over fire dage, sker der mange forskellige ting på brætspils fronten. Desværre har hverken Jakob, Henrik eller jeg selv været afsted, så vi venter lidt og glæder os til at se, hvilke spil der udkommer i løbet af de næste par uger og måneder.

2_AAZ.0_1024x1024.png

På den lidt mærkelige front, så får klassikeren Axis and Allies en ny udgave. Denne gang med zombier. Er jeg den eneste der er træt af zombier? Hvorfor skal så mange spil have en zombie udgave? Er det virkelig nødvendigt? Okay, det er kun mig der tænker sådan? Fint nok.

pic4307408.png

I forlængelse af ting ingen har bedt om, så kommer der en ny udgave af Carcassonne. Denne gang skal vi på Safari. Åbenbart er Safari udgaven den fjerde del af Carcasonnes Arround the world serie. Det er flere år siden jeg begyndte at gøre nar af Carcassonne og det latterlige antal af udvidelser der er til standard spillet. Hvis du må eje alt, der har navnet Carcassonne på sig, så er der nu noget nyt til dig. Jeg tror bare jeg springer over. Helt ærlig, prøv at se den her liste!

Jakob: Altså jeg kan godt li’ Carcassone… De må da gerne komme med flere gode udvidelser til standard spillet; jeg har jo kun seks af de ti store udvidelser :p

Jonas: Vi må hellere snakke om noget jeg rent faktisk synes er spændende. Der kommer en udvidelse til Spirit Islandkickstarter. Spirit Island går ud på, at hver spiller er en ånd på en ø, der er blevet koloniseret. Som øens ånder samarbejder man om at drive kolonisterne ud. Selve grundspillet ligger meget højt oppe på min liste af spil jeg desværre ikke har prøvet endnu, men som jeg ser meget frem til, og udvidelsen gør slet ikke det ønske mindre.

Henrik: Krigsspilsudgiveren GMT games er netop gået i gang med deres COIN-fest, hvor de genudgiver en masse af deres Cointer-Insurgency spil, og derudover udgiver de den første udvidelse til et COIN spil, nemlig Ariovistus, der tager Falling Sky tilbage til Cæsars originale erobring af Gallien, og bytter Arverni stammen ud med fæle tyskere. Og så kan man selvfølgelig nu spille HELE den tiårige periode hvor Caesar var i Gallien. Jeg er ikke helt solgt på præmisset, da jeg ikke helt ved hvordan Falling Sky systemerne kan facilitere en traditionel erobringskrig.

Jakob: På rollespilsfronten er der udkommet en ny grundbog (men ikke en ny udgave) til rollespilssystemet Numenera. Så hvis du gerne vil spille rollespil i en post-post-post-etc-apokalyptisk fantasy verden, hvor alt magi faktisk er nano-bots, så er nu et godt tidspunkt. Jeg har tidligere prøvet systemet og er ikke videre imponeret, men settingen er fascinerende, og det er en sjov mekanik med de små one-use dimser.

44997151_10156337042369331_998495483032764416_n.jpg

Jonas: På computerspilfronten er Thronebreaker - the Witcher Tales udkommet. Spillet er en blanding mellem kortspillet Gwent fra Witcher serien, og et RPG. Spillet har en super lækker æstetik, historien ser ud til at være gribende, og gameplayet virker lovende. Så selvom jeg lige nu sidder dybt begravet i Magic Arena, så kan det sagtens være, at der lige sniger sig endnu et kort spil ind på min computer.

1280x1024-mm.jpg

Til afrunding har vi en lidt mærkelig nyhed. Det ser ud til at brætspillet Mice and Mystice fra 2012 kommer på det store lærred. Magasinet Variety kunne i sidste uge fortælle, at Dreamworks Animation er i gang med de sidste forhandlinger angående rettigheder. Hvor det ender må tiden vise, men det lyder som et spændende projekt.

Krigskælderen - Labyrinth: The War on Terror, 2001-?

Krigskælderen - Labyrinth: The War on Terror, 2001-?

Om spil som systemer

Om spil som systemer