Brætnyt - 28. november 2018

Brætnyt - 28. november 2018

Brætnyt udkommer hver anden onsdag, og holder dig opdateret om brætspil, rollespil og strategiske computerspil.

Henrik: Det er vidst godt det er mig der skriver i dag, for jeg ser i horisonten et spil Jonas per automatik hader: Heroes of Terrinoth er nemlig udkommet, et co-op spil hvor man er helte der skal samarbejde for at løse missioner. Lyder det velkendt? Det er måske fordi der er ret mange spil der handler om det samme, men det her er et kortspil, så det er nok mere elegant end Gloomhaven, BGGs ubestridte konge.

Jonas: Hey, det lyder da sjovt, hvorfor tror du…

pic4097632.png

Henrik: Næste spil! Railroad Ink er det nye hotte i roll-and-write genren, hvor man slår terninger og skriver ting ned. I dette spil skal man lave et jernbane-netværk, og det lyder ikke vildt spændende, og det har vidst ikke rigtigt noget interaktion, så det har en masse ting der gør at min hype bliver formindsket. Jeg kunne ellers godt lide Ganz Schön Clever, selvom det fik mig til at føle mig helt enormt dum.

pic4212417.jpg

Vi er jo de eneste der ikke elsker Azul, og nu har de lavet et spinoff spil, som hedder Azul: Stained Glass of Sintra. Nu skal man lave flotte vinduer! Eller, det gør man så ikke, man klasker dem bare på en plade ligesom man gjorde i det originale. Det er garanteret spændende, men nok ikke for os

Jeg troede faktisk at 7 Wonders ikke ville få flere udvidelser efter den bizarre Babel udvidelse, og Duel udgaven var sådan et hit, men så kom nyhederne om 7 Wonders: Armada, en udvidelse der sjovt nok tilføjer krigsskibe, handelsskibe, og udforske nye øer. Jeg ved ikke helt om det er lige det som 7 Wonders har behov for, men jeg vil da gerne prøve det på et tidspunkt. Måske kan man endda brænde hinandens flåder ned!

Nu hvor vi snakker om udvidelser til spil man troede var “done”, så har Game of Thrones: The Board Game lige fået Mother of Dragons, der tilføjer både House Targaryen og House Arryn som spilbare faktioner, der få moppedrengen op på 8 spillere. Man kan åbenbart nu få Vassals, hvilket får mit feudalistiske hjerte til at smelte, specielt hvis det er en mechanic der gør at slåede spillere kan forblive i spillet.

pic4250088.jpg

Dominion: Renaissance er endnu en udvidelse til Dominion, deckbuilderen der startede det hele. Dominion er et af de spil jeg vender tilbage til engang imellem og rigtigt godt kan lide, selvom Arctic Scavengers nok er bedre. Det har også så mange udvidelser at jeg slet ikke kan følge med længere, det strækker sig nu fra det The Dark Ages til Rennæsancen, men man kan altid regne med en underholdende produktbeskrivelse på Rio Grandes hjemmeside.

pic3781944.png

Der findes en del gode karle igennem historien, men nu får Karl den Store endeligt det spil han fortjener: Architetcs of the West Kingdom, et spil om at være bygmes- undskyld, Royal Architect i Karls imperie - man skal samle byggematerialer og konkurrere med andre arkitekter! Det ligner et euro-ass euro, og det kommer vi nok også til at sige hvis vi engang får spillet det.

816ldxUTQoL.jpg

Som i kan høre om i morgen så spiller vi en del Magic the Gathering: Arena for tiden, og nu kan man så anskaffe sig Guildmasters' Guide to Ravnica, som er en setting bog til Dungeons and Dragons, i en crossover som overhovedet ikke overrasker mig. Det mest populære rollespil kombineret med en af de mest populære Magic planes, skal nok blive et hit.

Bonus podcast - Magic Arena

Bonus podcast - Magic Arena

Imperium Romanum II

Imperium Romanum II