Om Når vi snakker om spil

Om Når vi snakker om spil

Velkommen til “Når vi snakker om spil”

Dette er en artikelserie om at snakke og skrive om brætspil og andre spil; og om at forstå, hvad folk siger, når de snakker om eller skriver om spil. Mit mål er at gennemgå og udforske nogle gængse (og knap så gængse, men forhåbentligt brugbare) begreber og ideer om, hvordan vi forstår brætspil og andre spil.

Serien kommer til at have “sæsoner”; det starter simpelt ud, men det bliver mere nørdet som vi går fremad, og senere artikler i serien vil nogle gange komme til at bygge ovenpå tidligere artikler.

I første sæson handler det om typer af brætspil. Hvis du er (relativt) ny til brætspil og gerne vil være med på, hvad worker placement, area control, hand management etc. betyder, så er det her du skal starte. Det handler om genrer og mekaniker, og der vil være eksempler.  

I anden sæson kommer det til at handle om tilgange til at analysere spil, og jeg tager udgangspunkt i tre overordnede tilgange: spil som regler, spil som oplevelse og spil som kultur-produkter. Eksemplerne kommer for det meste til at omhandle brætspil, men de fleste af de ideer og begreber som jeg kommer forbi kan bruges om mange typer af spil.  

Der kommer flere sæsoner, men det er ikke fastlagt i skrivende stund, hvad de kommer til at handle om.  

Jeg håber, at I vil læse med, og I er velkommen til at kommentere og debattere, så vi alle kan blive klogere på, hvad vi snakker om, når vi snakker om spil.


 

Brætnyt -  22. August 2018

Brætnyt - 22. August 2018

Kongen og Dronningen af Domino

Kongen og Dronningen af Domino