Starcraft II - Verdensmesterskab i verdens bedste e-sport

Starcraft II - Verdensmesterskab i verdens bedste e-sport

Med en præmiepulje på 700.000$ starter verdensmesterskabet i Starcraft II i dag. Jonas skriver om, hvorfor det er et fantastisk spil, og lidt om de 16 personer der skal kæmpe om titlen som verdensmester.

I dag skal det handle om et real-time strategisk computerspil. Vi skal snakke om verdensmesterskabet i Starcraft II. Jeg ELSKER Starcraft II. Det er den eneste sport jeg rigtig følger med i. Den næste uges tid kommer jeg ikke rigtig til at tænke eller tale om meget andet. Specielt fordi der rent faktisk er mulighed for at vi får en verdensmester fra Finland i år, hvilket er fuldstændig uhørt! Inden vi kommer så langt, så lad mig lige præsentere Starcraft II.

Artwork af de tre forskellige arter

Artwork af de tre forskellige arter

I Starcraft II er tre forskellige arter i krig med hinanden. Der er Terrans (menne-skerne) på den ene side, Zerg på den anden side, og Protos på den tredje side . Zerg er en form for gigantiske rum-insekter, og Protos er en gammel telepatisk alien art. Okay, det lyder måske lidt mærkeligt, men det er også meget groft fortalt. Det vigtigste er, at alle tre sider er meget forskellige i den måde de spilles på. Terran gør VILDT meget skade med deres soldater, men de er meget stationære. Zerg forsøger at bryde igennem modstanderens forsvar ved brug af et overvældende antal af soldater. Protos, min personlige favorit, kan teleportere soldater rundt, og generelt være seje og. Dette er kun et meget hurtigt generalt overblik; en af de ting der gør, at jeg synes Starcraft II er så fantastisk, er nemlig den måde, som de forskellige spillere kan udtrykke deres egen unikke stil igennem spillet.

Når man har valgt sin race, forsøger spillerne derefter at bygge en base op, samtidig med at de forsøger at ødelægge modstanderens base. I sin egen base opbygger man forskellige soldater, som så sendes imod modstanderen i håbet om at vinde kampen. Alt dette gøres i real time. Nemt nok i teorien; men i virkeligheden er Starcraft II alt andet end nemt.

En anden ting jeg elsker ved Starcraft II er den strategiske dybde i spillet; hvilke bygninger fokusere spillerne på? hvornår bygger de? og hvor bygger de?. Har man formået at skjule, hvad der sker for sin modstander, så er det en KÆMPE fordel. Hvilke af de mange forskellige soldater man træner fra sine bygninger har også kæmpe betydning. Starcraft II er ikke bare et strategisk dybt spil. Da det spilles i real-time, er udførelsen lige så vigtig som selve planen. For at spille spillet kræver det, at man konstant er hurtig og opmærksom. Efter at have set Starcraft II i flere år bliver jeg stadig fascineret af, hvor dygtig de professionelle spillere er til at multitaske. Starcraft II som computerspil er noget helt specielt for mig. Der er ingen grænse for hvor god en spiller kan blive, og derfor er det fascinerende at se professionelle spille; de er bare på et niveau jeg kun kan drømme om.

Desværre har Starcraft II lidt et problem med dens kompleksitet, når det kommer til nye seere. Hvis man ikke selv har spillet Starcraft II, kan være meget svært at følge med i, hvad der foregår. Det skal siges, at der er en hjælp, at de engelske kommentatorer er meget dygtige og underholdene at lytte til. Der er også nogle små fif, der kan hjælpe dig med at forstå Starcraft II, hvis du er ny til spillet. Se på hvilken spiller, der har flest arbejdere, hvem der har de bedste opgraderinger, hvem har flest soldater og hvem har flest baser de henter ressourcer fra. Ellers så bare sæt dig ned, og nyd en af verdens ældste, og bedste e-sports

De bedste af de bedste

Udklip.PNG

Hvem er de 16 mennesker, der skal skal kæmpe om titlen som verdensmester og hvor kommer de fra? Otte af dem er fra Sydkorea. De går under navnene Maru, TY, Zest, sOs, Dark, Stats, Rouge og Classic. Historisk set vinder spillerne fra Sydkorea altid. De har fuldstændig domineret Starcraft meget længe. Det er dog lang tid siden, at der har været en spiller så dominerende som Maru har været i år. Manden har nærmest været fuldstændig ustoppelig i løbet af året, og bliver generelt set som at være årets storfavorit.

Uden for Sydkorea har vi i år spillere fra Tyskland, USA, Polen, Mexico, Taiwan og Finland. På samme måde som Maru har været dominerende i Korea, så har Serral fra Finland været på et helt andet niveau end nærmest alle andre. Det store spørgsmål i år er, hvem der er bedst af Maru og Serral.

Ud over Serral, så er sidste års amerikanske håb Neeb igen med i år. Forhåbentlig ender han med et bedre resultat end sidst. Spilleren Special fra Mexico har potentiale for at nå langt i år. Hvis du skal se de sjoveste og mest mærkelig kampe, så holde øje med spilleren Has fra Taiwan. Hans spilstil er altid underholdene, og den har trods alt ført ham hele vejen til verdensmesterskabet.

Her over kan du se de fire grupper tuneringen starter i. Fra her vil kun otte gå videre til vind eller forsvind kampe, indtil vi til slut har fundet verdensmesteren den 3. november.

Her over kan du se de fire grupper tuneringen starter i. Fra her vil kun otte gå videre til vind eller forsvind kampe, indtil vi til slut har fundet verdensmesteren den 3. november.

Hvis jeg skulle komme med et bud på, hvem der vinder verdensmesterskabet, vil jeg sætte mine penge på enten Maru eller Serral. De har bare været dominerende i løbet af året. Det er næsten utænkelig at en person uden for Korea (en såkaldt foreigner) skulle gå hen og blive verdensmester. Der er aldrig nogen, der er kommet tæt på den titel, og derfor lyder det mest sandsynligt, at det nok er Maru, der ender med trofæet.

Jeg dog sikker på, at verdensmesterskabet i år bliver meget spændende, og jeg håber du har lyst til at se med, og heppe på det nordiske håb der er Serral. Hvis du ikke lige har tid til at se en uges Starcraft, så vil jeg foreslå i det mindste at se finalen. Som sagt, det er noget helt specielt at se folk, der er så dygtige til Starcraft. For mig i det mindste. Når det hele går online, kan du følge med her under.

Om spil som systemer

Om spil som systemer

Podcast - Into the Breach

Podcast - Into the Breach