SUMER - Worker Placement i Real Time

SUMER - Worker Placement i Real Time

Jeg skulle for nyligt forsøge at forklare Henrik, hvad spillet SUMER går ud på. Jeg nåede dog ikke rigtig længere end til at geder er den primære ressource, før Henrik begyndte at grine for meget, og jeg gav op. Så nu prøver jeg i stedet her.

SUMER er et spil til din PC eller Nintendo Switch for op til fire spillere. Det er en sjov blanding mellem et brætspil og et computerspil. Hvis du har læst min anmeldelse af Super Mario Party, så ved du lidt hvad jeg mener; et spil der låner mekaniker fra brætspillenes verden, men overfører dem til den digitale verden. SUMER er i bund og grund et worker placement spil i real-time blandet med en platformer. I SUMER styrer hver spiller en “leder”, der har to hjælpere med sig. Man hopper rundt på den her pyramide, der er SUMERS bræt, og placere sine arbejdere, mens man forsøger at være hurtigere end sine modspillere. Når man har fået placeret sine to arbejdere, skal man hjem til sin seng, og gøre sig klar til næste runde. Den første person i seng får en bonus i form af geder. Man vil derfor gerne være så hurtig som mulig til at få de ressourcer man skal bruge, samt vende tilbage til hvor man startede. Dette betyder at en runde i SUMER faktisk går overraskende hurtig, da der er så meget fokus på hastighed .

Hvordan er typisk spil SUMER ser ud i anden runde

Hvordan er typisk spil SUMER ser ud i anden runde

De ressourcer man samler sammen kan så bruges til lidt forskellige ting, men det primære formål er at ofre dem til gudingen på altrene i toppen af pyramiden. I første runde af spillet er der ikke mange forskellige ressourcer, men efterhånden som spillet skrider frem, får man nye ressourcer, samt muligheden for at bearbejde de ressourcer man har, så de kan give flere points. Spillet kører over et sted mellem to til seks runder, alt efter hvad man selv vælger. Til at starte med er der kun korn og geder. Korn kan man ofre til Gudinden for points eller man kan smide dem i den centrale ovn og lave dem til brød. Der er en bonus for at være den spiller, der har lavet mest brød, og en bonus, hvis man er den spiller, der har ofret mest til gudinden på en af de to altre. Faktisk en rigtig stor bonus. Man vil derfor normalt forsøge at vælge et alter man tror man kan vinde, eller førsøge at være den spiller der laver mest brød. Hver gang man samler en ressource op, så skal man betale i geder, og det er en af grundene til at geder er så centrale i spillet.

ss_f622b4d01c608b9be04df99770cffb52ba37d848.600x338.jpg

Gederne kan dog mere end bare byttes om til andre ressourcer. De kan også bruges på auktionerne, der finder sted imellem hver runde. På auktionerne køber man en del forskellige ting. Det er blandt andet her, at de nye rum til pyramiden dukker op, og nye ressourcer kommer ind i spiller. Fordelen ved selv at eje et rum er, at man ikke behøver betale geder for at bruge rummet. Ud over rum til nye ressourcer, kan man også byde på statuer, der giver point, eller man kan få permanente opgraderinger. Så jo flere geder, jo bedre. Alle auktionerne foregår i realtid, og hvis man løber tør for geder, så kan man bare byde minus point. Dette er et meget sjovt element, hvor man lidt prøver at presse prisen op, for til slut bare at styrtdykke sit eget bud.

En auktion i gang. Der er altid forskellige ting man kan købe

En auktion i gang. Der er altid forskellige ting man kan købe

Til slut tæller man så point sammen, og den person med flest vinder. Alt i alt har jeg fundet SUMER rimelig underholdende. På samme måde som Mario Party, er det ikke noget jeg har lyst til at spille alene mod computeren, selvom den faktisk gør et rigtigt fint stykke arbejde i at udfordre dig. Real time elementet er det der gør SUMER sjovt at spille, men spillet mister en del underholdning, når man bare taber en auktion til en AI. Jeg vil også foreslå, at man spiller den lange version af spiller (det tager ikke mere end en time), fordi ellers virker spillet for simpelt. Generelt er der nemlig lidt for få interessante valg i de første to runder, hvilket kan gøre starten af spillet lidt kedeligt. Jeg vil heller ikke forslå, at man bruger spillets egen tutorial, da den er alt for langsommelig. Forsøg dig frem i første omgang, og så skal du nok finde ud af resten. Til slut skal det også nævnes, at jeg faktisk synes spillet er rimelig grimt, men det kan godt bare være min egen smag den er gal med. Jeg er bare ikke stor fan af måden spillet er tegnet på, og SUMERS kærlighed for farven grå er heller ikke lige mig. Så hvis du sidder inde med en Nintendo Switch og mangler et rimeligt sjovt, hurtigt brætspilslike du kan hygge dig med sammen med dine venner, så er SUMER værd at prøve.

Title.png
Brætnyt - 20. februar 2019

Brætnyt - 20. februar 2019

Podcast - Die Quacksalber von Quedlinburg

Podcast - Die Quacksalber von Quedlinburg